Harkoista rakentuu kaupunki

Harkko on joustava ja helppo rakennusmateriaali, joka tuo kaikki kivirakentamisen edut myös pienkerrostaloihin ja julkisiin rakennuksiin. Massiivinen kivirakenne on turvallinen, terveellinen ja kestävä. Harkkorakenne on myös paloturvallinen eikä se homehdu esimerkiksi vesivaurion vuoksi.

Kivirakenne on myös energiatehokas ratkaisu rakennuksen koko elinkaaren ajalta.

Harkot eivät rajoita arkkitehtuuria – päinvastoin. Harkoista saa yhtä hyvin moderneja kuin perinteisiä taloja. Suunnittelun lähtökohtana ei ole pituusmittoja ja rakennuksen korkeuskin on melko vapaa. Monimuotoinenkin tontti soveltuu harkkorakentamiseen ilman ongelmia.

Työmaan kannalta harkkojen yhtenä etuna on se, että niitä on aina saatavana vakiotuotteina varastosta. Elementit ovat kohdekohtaisia tilaustuotteita. Ne eivät taivu monimuotoiseen rakentamiseen yhtä hyvin kuin harkot. Elementtien toimittaminen työmaalle on monivaiheinen logistinen ketju, kun harkkojen kanssa prosessi on yksinkertaisempi ja tehokkaampi.

Harkkorakentaminen sallii helposti muutoksia suunnitelmiin vielä rakennusaikanakin.

Harkoista rakentaminen ei venytä rakennusaikaa, sillä pienkerrostalon rakentaminen kestää vaajaan vuoden, josta rungon osuus on vain viikkoja. Lisäksi harkkorakentamisen joustavuus lyhentää prosessin kokonaiskestoa.