Ajankohtaista

Hyviä uutisia koulu- rakentamisesta

Kivifaktan twiitti: Alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, että koulujen #sisäilma-asiat ylittävät uutiskynnyksiä ainoastaan negatiivisessa mielessä. Tilanne voisi kuitenkin olla myös täysin päinvastainen, siihen pyritään Terve #betoni’rakenteinen koulu -kehityshankkeessa.

Kirafoorumin sivuilla kerrotaan näin: Lahden Rakokiveen on tulossa monitoimitalo, jossa sisäilman laatuun kiinnitettiin runsaasti huomiota jo siinä vaiheessa, kun sen tontilla ei ollut kaivettuna vielä kuoppaakaan. Kesäkuussa käynnistyneet rakennustyöt ovat nyt hyvässä vauhdissa, ja muun muassa uuden koulun, päiväkodin ja kirjaston tiloista päästään nauttimaan vuonna 2021.

Seuraavassa Kivestä Muuraamalla -lehdessä tullaan myös kertomaan Rakokiven hankkeesta. Muuratut rakenteet varmistavat osaltaan terveellisen sisäilman sielläkin. Julkisivun materiaaliksi on valittu kestävän kehityksen periaatteita ajatellen paikalla muurattu tiili.