Ajankohtaista

Harkoista pienkerrostalo oikeaan henkeen

– Onkohan tuo talo uusi vai hyvin peruskorjattu vanha, saattaa moni ihmetellä Porvoon Vesitorninmäellä kulkiessaan. Oikea vastaus: uusi se on.

Kaavan mukaisesti As Oy Porvoon Aurinkorinteen tuli sopia alueen henkeen. Kun rakennusmateriaaliksi valittiin harkko sen toimitusvarmuuden vuoksi, ei ollut mitään ongelmaa saada myös arkkitehtuuri vanhan arvomiljöön mukaiseksi.

Valuharkkojen toimittajaksi valikoitui Lakan Betoni Oy jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Kantavissa ulkoseinärakenteissakäytettiin Lakka EMH-400PRO grafit -eristemuottiharkkoa.

– Harkkojen saatavuus on taattu eli rakentamaan pääsee heti, kun rakennuslupa astuu voimaan. Ei siinä kohtaa voi alkaa odottamaan elementtitoimituksia, jotka saattavat kestää kauankin, sanoo yrittäjä Kim Backman KBC Rakennus Oy:stä.

KBC Rakennus on tunnettu hyvästä laadustaan.

– Me haluamme rakentaa asuntoja, joihin tulevat asukkaat pääsevät itse vaikuttamaan. Joustavuus on tapamme toimia. Harkkorakentaminen sopii tähän periaatteeseen hyvin, sillä asiakkaat voivat tehdä suuriakin muutoksia rakentamisen loppuvaiheessa. Muutostyöt huomioon ottaen harkko- ja elementtirungon hinta on lähes sama, harkko voi olla jopa halvempi, Kim Backman toteaa.

Lue lisää As Oy Porvoon Aurinkorinteen rakentamisesta Kivestä Muuraamalla -lehdestä