Ajankohtaista

Merta näkyvissä!

Helsingin Lauttasaaressa on rakenteilla asuinkortteli aivan Länsiväylän kupeeseen ja merellisin näköaloin. Näin ollen rakennuksilta vaaditaan sekä säänkestävyyttä että ääneneristystä. Julkisivut toteutetaan tuulettuvalla Kahi Facade -järjestelmällä.

Neljän asunto-osakeyhtiön, noin 230 asunnon, 12 liiketilan ja kolmikerroksisen pysäköintihallin kortteli rakentuu Lauttasaarentien varteen, Myllykallion kupeeseen.

Korttelin asemakaavat ja rakennustapaohje määrittivät julkisivun päämateriaaliksi vaalean rappauksen ja luonnonkiven käytön maantasokerroksessa.

Kerrostaloista muodostuu kortteli, jossa rakennukset ovat pääosin kiinni toisissaan. Kerroksia on taloissa kuudesta kahdeksaan.

Liikennemelun vuoksi asemakaava vaati ulkoseiniin muuratun rakenteen, mikä ulkoseinän osalta täyttää kaikki tiukatkin äänieristyksen vaatimukset. Ikkunat on toteutettu ääneneristävyydeltään korkealuokkaisilla ratkaisuilla. Suurimmat asunnot eivät avaudu vain moottoritien suuntaan, vaan makuuhuoneita on sijoitettu myös pihan puolelle. Pienimmät asunnot ovat vain pihalle päin.

Kortteli on lähellä merta, joten kohde luokiteltiin rantarakentamiseksi.

Tässä korttelissa kaikkien rakennusten julkisivut on toteutettu Kahi Facade -järjestelmällä lukuun ottamatta pieniä poikkeuksia kuten parvekkeiden taustaseiniä. Pontatuista harkoista saadaan ohutsaumamuurauksella tasaista pintaa, joka pinnoitetaan kaksikerrosrappauksella. Näin julkisivu kestää erittäin hyvin rantojen rankoissakin olosuhteissa ja ilmastonmuutoksen tuomissa sääilmiöissä sisämaassakin.