Ajankohtaista

Ajatonta ja kaunista tiiliarkkitehtuuria

Espoon Suviniityn vielä muutaman vuoden rakentuva uusi asuinalue näyttää muodostuvan omaleimaiseksi uudeksi asuinalueeksi. Erityisen viehättävä kokonaisuus valmistui syksyllä 2018 Espoon keskukseen Reviisorinkatu 6:een. Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:n TA-Asumisoikeus Oy:lle suunnittelemat kolme asumisoikeustaloa vaikuttavat keskieurooppalaisilta kattolyhtyineen, monimuotoisine kattorakenteineen, ranskalaisine parvekkeineen ja punatiilijulkisivuineen.

– Lähtökohtana suunnittelulle oli Espoon kaupungin tekemä hyvin yksityiskohtainen korttelisuunnitelma. Sillä tavoiteltiin perinteisillä julkisivumateriaaleilla ja kattomuodoilla toteutettua modernia, aikaa kestävää arkkitehtuuria, Reviisorinkatu 6:n projektipäällikkö, DI Hannele Vainio TA-Rakennuttaja Oy:stä kertoo.

Kaupunkikuvallisia tavoitteita olivat selkeät muurimaiset julkisivupinnat, sisäänvedettyine parvekkeineen, pääjulkisivumateriaalina poltettu, puhtaaksimuurattu tiili. Kussakin rakennuksessa oli käytettävä kahta erilaista muuraustapaa: perusmuurausta ja tehostemuurausta. Jyrkkää harjakattoa tuli rikastuttaa ullakkohuoneistojen ikkunoilla, parvekkeilla ja piipuilla.

Julkisivutiileksi valittiin näyttävä, käsin lyöty Wienerberger Pastorale -tiili (NF 24×11,5×7,1 cm). Pastorale on sävyiltään luonnollisesti vaihteleva tiili, josta tehty julkisivu tuo mieleen vanhat ruukkimiljööt.

Reviisorinkatu 6 palkittiin viime vuonna Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen HURRAA-tunnustuspalkinnolla. Se myönnetään vuosittain ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle.