Ajankohtaista

Laatua rakentamiseen ja arkkitehtuuriin

Rakennusalan yrittäjä Marko Hietasalo perheineen halusi itselleen yhtä laadukkaan kodin kuin asiakkailleen, joten Leca-harkot olivat luonteva valinta omakotitalon rakennusmateriaaliksi. Kirkkonummelle valmistunut talo onkin erinomainen esimerkki siitä, miten näyttävää, modernia arkkitehtuuria on harkkorakenteella helppo toteuttaa.

Vaikka rakennuksessa on bruttoneliöitä 224, se ei suinkaan vaikuta massiiviselta. Muurimaisia rakenteita keventävät laajat lasipinnat ja kaiken yllä kuin itsestään leijuva veistoksellinen katto.Yleiskaava edellytti tontille 1,5-kerroksista rakennusta. Sellainen Talo Luomaranta onkin, vaikka ei siltä ehkä ensisilmäykseltä näytäkään. – Yläkerrassa on pinta-alaa vain puolet alakerran pinta-alasta, Hietasalo vakuuttaa. 

Kun perinteinen harjakattoinen puolitoistakerroksinen talo oli poissuljettu ajatuksenakin, arkkitehti SAFA Sakari Heikkinen sai suunnitella uniikin, mieleenpainuvan, juuri kyseiselle tontille ja perheen tarpeisiin soveltuvan modernin kivitalon.

Marko Hietasalo on talon rakennuttamisen ammattilainen ja toinen pääkaupunkiseudulla eri kokoisia asuntokohteita rakentavan ja rakennuttavan Espoon Talokolmio Oy:n perustajista. – Olikin luontevaa lähteä toteuttamaan kotia omalle perheelle samalla konseptilla kuin rakennamme laadukkaita koteja asiakkaillemme. Leca-harkkorakenne on toimivin ja kätevin ratkaisu erityisesti juuri tällaisen modernin arkkitehtuurin toteuttamiseen, hän sanoo. 

Talo Luomaranta, Kirkkonummi

– Omakotitalo, 224 b-m²+ piharakennus 20 m²

– Rakennuttaja: Marko Hietasalo

– Suunnittelija: Sakari Heikkinen/Arkkitehtitoimisto Sakari Heikkinen

– Runko: Leca Design harkko LTH-420

– Kantavat väliseinät: Leca Lex -harkko RUH-200 ja UH-150 

– Kevyet väliseinät: EasyLex-järjestelmä

– Ulkorakennus: Leca Lex -harkko RUH-200

– Aitamuurit: Leca-valuharkko LVH-150 valuharkko