Ajankohtaista

Seurahuoneen loisto alkaa jo ulkoa

Vuonna 1928 valmistuneen Turun Seurahuoneen suunnittelivat arkkitehdit Ilmari Ahonen ja Erik Bryggman. Kokonaisuus muodostui Humalistonkadun viisikerroksisesta hotellista ja Eerikinkadun aikanaan asuintaloksi suunnitellusta siivestä. Hotelli otti kuitenkin asuinsiivenkin käyttönsä jo 1930-luvulla.

– Seurahuone on maakuntakaavassa suojeltu rakennus. Teimme muutossuunnittelussa hyvää yhteistyötä Turun museokeskuksen ja kaupunkikuva-arkkitehdin kanssa. Esimerkiksi hotellin pääsisäänkäynti palautettiin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle, pääsuunnittelija Timo Korhonen ARK Takala Oy:stä kertoo.

Seurahuoneen kunnostuksen lähtökohtana oli päivittää hotelli nykyaikaan ja samalla kunnioittaa rakennuksen valmistumisajan arkkitehtuuria. Kalliolla sijaitseva tiilirunkoinen hotellirakennus on pysynyt ryhdikkäänä. Perustukset, kantavat rakenteet ja muuratut tiiliseinät olivat hyväkuntoisia jo ennen peruskorjausta.

– Hotellin ulkoasua, väritystä ja julkisivun valaistusta on kiitelty. Rakennuksen hillitty tyyli näkyy nyt myös pimeään aikaan.