Ajankohtaista

Kunnon kivitalo rakentui sujuvasti

Selkeitä linjoja ja harkittuja tilaratkaisuja energiatehokkaassa paketissa: Seinäjoelle rakennetussa Lammi Kivitalossa on kaikki kohdallaan.

Opetuksen parissa työskentelevä pariskunta, Maarit ja Henry Leppäaho,  päätti asettua aloilleen Seinäjoelle. Ensimmäisen omakotitalon rakentaminen tuntui hyvältä ajatukselta. –Aikaisemmin aikaa veivät työ ja matkustaminen. Meistä oli alkanut tuntua, että olisi jo kiva rauhoittua, viettää kotona aikaa ja laittaa pihaa, Maarit Leppäaho tunnustaa.

Maarit ja Henry harkitsivat eri materiaalivaihtoehtoja, mutta kivitalo alkoi tuntua omimmalta vaihtoehdolta. Tarjoukset Henry pyysi kuudelta talotoimittajalta. – Kävin tarjouksia huolella läpi vastaavan mestarin ja pääsuunnittelijan kanssa. Maaritille ja Henrylle oli tärkeää, että heidän taloaan olisi rakentamassa osaava tiimi. Heillä ei ollut osaamista eikä aikaakaan ryhtyä taloaan päivätöiden ohessa itse rakentamaan.

Toimiva kokonaisuus

Lammi Kivitalon kohdalla kaikki palaset loksahtivat kauniisti paikoilleen. Lammi Kivitalojen myyntipäällikkö Jussi Peltomaa esitteli pariskunnalle kokeneen pientalosuunnittelijan, arkkitehti Jukka Ulvisen, jolla on arkkitehtitoimisto Isossakyrössä. Jussi Peltomaan kontaktiverkostoon kuului myös ähtäriläinen Lammin Kuorikivien muuraukseen erikoistunut urakoitsija NM-Muuraus Ky. Maarit ja Henry saattoivat lähteä rakennuttamaan turvallisin mielin. – Löysimme sopivan porukan toteuttamaan taloamme. Heti alusta alkaen tuntui, että tällä porukalla talo syntyy ja yhteistyö sujuu. Olemmekin olleet todella tyytyväisiä, Maarit sanoo.

Suotta eivät Maarit ja Henry rakentajiinsa luottaneet, sillä heidän uusi kotinsa valmistui suorastaan hämmästyttävän nopeasti. Tonttikaupat he tekivät tammikuun alussa 2020 ja kerrosalaltaan noin 160 neliön taloa päästiin rakentamaan toukokuussa. Valmista olisi pitänyt olla maaliskuun alkupuolella 2021, mutta niinpä vain käyttöönottotarkastus pidettiinkin kuukautta etuajassa. Ammattitaitoisilta rakentajilta kivitalon rakentaminen sujuu nopeasti.