Kerrostalot

As. Oy Helsingin Karppi, As. Oy Pasuri ja As Oy Seipi

Helsingin Verkkosaareen, hieman Kalasataman metroasemasta pohjoiseen, on valmistumassa Skanskan toteuttamana paraatipaikalle merenrantaan näyttävä kolmen korttelin kokonaisuus.

Suurkortteli sijoittuu Verkkosaarenkadun, Capellanrannan ja Capellan puistotien muodostaman kolmion keskelle. Pohjoisessa alue rajoittuu Verkkosaaren kanavaan. Korttelin rakennusten korkeus vaihtelee 12-kerroksisesta tornista kahdeksan- ja kuusikerroksisiin taloihin sekä mataliin townhouse-tyyppisiin kaupunkipientaloihin.

Suurkorttelin muodostamasta kolmesta korttelista kahden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, ja pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Tapani Lehtinen.

As. Oy Helsingin Karpin, Pasurin ja Seipin muodostama kortteli valmistuu kokonaisuudessaan 2022.

Elokuussa 2021 valmistunut Helsingin Karppi muodostuu lamellitalosta ja kahdesta townhousesta.

Tiili materiaalina on koko korttelissa todella merkittävässä roolissa. Rakennusten julkisivut on toteutettu tiilestä muuraamalla, pihoilla on matalia tiilimuureja ja maatiilipintoja.

Korkeampien kerrostalojen julkisivuissa tiili lisää turvallista, yksiaineista tuntua olematta kuitenkaan synkkä tai uhkaava. Julkisivutiilet ovat Tiilerin Ruukintiiliä. Ruukintiilissä on Lehtisen mielestä hyvä, rouhea materiaalin tuntu. Teurastamon alue punatiilisine rakennuksineen sijaitsee vain parin korttelin päässä ja samaa tunnelmaa Lehtinen halusi myös tähän kortteliin.

Kaikki korttelin rakennusten lämpimät seinät ovat paikallamuurattuja. Townhouse-taloissa jokaisen asuntosiivun julkisivu on muurattu erisävyisestä tiilestä. Tällä on korostettu rakennusten pienempää mittakaavaa. Julkisivuissa on myös pieniä ulokkeita, parvekkeita ja katoksia.

As. Oy Helsingin Karppi, As. Oy Pasuri ja As Oy Seipi

-Capellanranta Helsinki

– Skanska Talonrakennus Oy

– Valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2022

– Arkkitehtisuunnittelu: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

– Pihasuunnittelu: LOCI Maisema-arkkitehdit Oy

– Julkisivutiilet: Tiilerin Ruukintiili

– Pihatiilet ja muurit: Wienerberger; käytetty myös betonikiveä

– Muurausurakointi: KJL Muuraus Oy

– Viherkattourakointi: Viherrakenne Jaakkola  Oy