Harkot

Talo Virtanen, Jokioinen

Valkoinen kivitalo oli ollut Anni ja Mikko Virtasen pitkäaikainen haave. Toukokuusta 2020 lähtien he ovat eläneet unelmassaan, sillä silloin he pääsivät muuttamaan nyt kuusivuotiaan Sofian, pian viisivuotiaan Kaapon ja espanjanvesikoira Elmon kanssa itse rakentamaansa Lammi Kivitaloon.

Anni ja Mikko olivat ehtineet kuuden vuoden ajan koluta Asuntomessuja ja suunnitella yhdessä tulevan kotinsa pohjaratkaisua. Kun rakentaminen lopulta oli ajankohtaista, pohja olikin aika lailla hioutunut kohdalleen.

Lammi Kivitalojen kanssa asiat lähtivät kulkemaan oikeaan suuntaan. Hinta osoittautui Mikon mukaan kilpailutuksessa sopivaksi – varsinkin, kun saman tavarantoimittajan harkoilla päästiin latomaan runkoa ylös asti.

Lammin kautta Virtaset saivat yhteyden myös arkkitehti Irmeli Kujalaan, jonka kanssa he suunnittelivat talonsa loppuun.

Mikko on nykyisin jo harvinainen aito hartiapankkirakentaja. Hän rakensi perheensä kodin yhdessä appiukkonsa ja isänsä kanssa. Apuna oli palkattu timpuri, hetkittäin kaksi. LVIS-työt oli toki ulkoistettu ammattilaisille.

Annin ja Mikon talo on ensimmäisiä Lammi Kuorikivestä toteutettuja. Yksi Lammi Kuorikiven eduista on, että julkisivu voidaan rapata heti valun jälkeen.

– Kivitalon kolme kantavaa tekijää ovat kestävyys, paloturvallisuus ja hyvä sisäilma, Mikko Virtanen luettelee.

Talo Virtanen

– Valmistumisvuosi: 2020

– Huoneistoala: 129 m2 + tekninen tila/autotalli 49 m2

– Kivitalotoimitus: Lammin Betoni Oy/Lammi Kivitalot

– Suunnittelija: Anni ja Mikko Virtanen/Arkkitehti Irmeli Kujala/Arkkitehtuuritoimisto Kujala Irmeli

– Ulkoseinät: Lammi Kuorikivi® KK400

– Kantavat väliseinät: Lammi Muottiharkot MH150 ja MH200

– Kevyet väliseinät: Lammi VSK100

– Energialuokka: A