Ajankohtaista

Harkkotalot toivat väriä Ala-Malmille

Keväällä 2021 Helsingin Ala-Malmille valmistuneet As. Oy Helsingin Pilvenherran ja As. Oy Helsingin Pilvenrouvan talot muodostavat viehättävän kokonaisuuden, joka modernista arkkitehtuuristaan huolimatta henkii mennyttä aikaa.

Kohteessa on kaksi luhtitaloa, kolme paritaloa ja kolme rivi- ja kerrostalon välimuotoa, jotka tulkitaan pientaloiksi, koska jokaisella on alakerrassa oma sisäänkäynti. 

Rakennuttaja on Basso Building Systems Oy, joka myös urakoi kohteet omana urakkana. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto LPV yhteistyössä arkkitehtitoimisto C & Co Oy:n kanssa.

Arkkitehti SAFA Rosa Paukio on miettinyt asuntojen pohjaratkaisuja huolella. Neliöitä asunnoissa ei ollut hukattavaksi asti. Kun runkosyvyys on kohdallaan, asunnoissa ei ole pimeitä ja kapeita tiloja. Päädyissä valoa tulee sisään useammasta suunnasta.

Asemakaava asetti kohteen suunnittelulle tarkat raamit. Pienkerrostaloihin kaava salli luhtitaloratkaisun. Näkyvimmillään kaavan vaikutus paljastuu rakennusten ulkoseinien värityksessä, sillä jokaisen talon tuli olla eri värinen.

Pilvenherra ja Pilvenrouva muurattiin Leca-harkoista.

– Muuratut rakenteethan ovat varmoja ja kestäviä. Rapatuilla pinnoilla voidaan kokeilla helposti erilaisia värejä ja struktuureja. Harkkomuuraus on varmasti tulevaisuudessakin yksi toimivista ratkaisuista, Rosa Paukio sanoo.