Ajankohtaista

As Oy Joensuun Oma Siihtalantie 12

Pyhäselän Oma Osuuskunta rakentaa Joensuuhun laadukkaita kerrostaloja Poroton-kennoharkoista. Ekologisten asuntojen rakentaminen on Pyhäselän Oma Osuuskunnalle uusi aluevaltaus. Toimitusjohtaja Anu Louhelainen kertoo, että osuuskunta halusi hyödyntää hallussaan olevaa arvotonttia ja rakennuttaa siihen arvojensa mukaisia asuntoja.

Neljässä kerrostalossa on kaikkiaan 42 asuntoa 30,5 neliön yksiöistä 75 neliön kolmen huoneen ja keittiön asuntoihin. Oma sauna on 35 asunnossa.

Asuntojen sisustuksessa ja varustelussa on kiinnitetty huomiota ekologisuuteen, kestävyyteen ja laatuun. Tilat on myös suunniteltu esteettömiksi.  Reilun kokoiset lasitetut parvekkeet on puuverhoiltu viihtyisiksi asuinhuoneistojen jatkeiksi. Kohteen suunnittelusta vastaa Arcadia Oy.

Osuuskunta halusi panostaa niin kohteen energiaratkaisuihin, hiilineutraaliuteen kuin hyvään sisäilmaankin. 

– Päädyimme mahdollisimman turvallisiin, riskittömiin ja kestäviin rakenteisiin, Louhelainen sanoo.

Se tarkoitti yksiaineista massiivirakennetta. Tavanomaisen elementtirakenteen sijaan talot on muurattu Wienerbergerin Poroton S8-490 -kennoharkoista. Kennoharkoilla saadaan massiivitiilirakennetta vastaavat ominaisuudet. Yksiaineinen porotonseinärakenne on Anu Louhelaisen mukaan kestävä ja turvallinen. Ulkoseinissä ei ole erillistä lämmöneristekerrosta eikä muovista höyrynsulkua.

– Kastepisteen muodostumisesta ei tarvitse huolehtia. Rakenne pystyy sitomaan ja luovuttamaan vesihöyryä ympäröivien olosuhteiden vaihdellessa eli niin sanotusti hengittämään.

Massiivirakenne on miellyttävä asua: se pitää talvella kylmän loitolla ja pysyy kesähelteilläkin helposti viileänä. Poroton-kennoharkkorakenne täyttää sellaisenaan ulkoseiniltä vaadittavan 0,17 W/m2K lämmöneristävyysvaatimuksen. Väliseinät ovat elementtirakenteiset.

As Oy Joensuun Oma Siihtalantie 12

  • Rakennuttaja: Pyhäselän Oma Kiinteistö Oy
  • Arkkitehtisuunnittelu: Arcadia Oy
  • Urakoitsija: Savo-Karjalan Eristys ja Saneeraus Oy
  • Muuraus: Rakennuspalvelu Jukka Neuvonen
  • Runkorakenne: Perliittitäytteinen Poroton S 8-490 -runkoharkko, 248x490x249 mm, kohteeseen toimitettiin n. 1 100 m² Poroton-runkoharkkoa.
  • Julkisivu, rappaus: Lakka Kuitulaasti+, Lakka Silikonihartsipinnoite ja Lakka Pinnoiteprimeri