Ajankohtaista

Hallienkin rakentaminen sujuu harkoilla

Lammin Betonissa kehitettyä kuorikivi- eli valueristeharkkoa on totuttu pitämään asuintalojen rakenneratkaisuna. Rakennuspalvelu Dynamo on käyttänyt Kuorikiveä jo lukuisissa asuinrakennuksissa.

Yhtiö rakensi ensimmäisen valueristeharkkorakenteisen hallinsa Poriin vuonna 2021. Yhtiön toimitusjohtaja Tuomas Myllymäen mukaan kokemukset olivat yksinomaan myönteiset.

– Pääsimme pinnoittamaan ulkokuoren välittömästi, ja saimme halliosakkeen ostaneet käyttäjät sisään puolen vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta.

– Kuorikivi on kiinnostanut alusta alkaen, koska sen avulla toteutusaikataulua voi oleellisesti nopeuttaa. Ulkokuorta ei tarvitse valaa, minkä ansiosta rakenne on heti valmis, eikä tarvitse odottaa ulkokuoren kuivumista ensimmäisen lämmityskauden yli.

Poriin valmistuneen hallin valueristeharkkorakenne koostuu 200 millimetrin betonisesta sisäkuoresta, 170 millimetrin EPS-solumuovieristeestä ja 30 millimetrin vahvuisesta ulkokuoresta. Vastaava ratkaisu sopii erityisesti kohteisiin, joissa on suuret lujuusvaatimukset: kerrostaloihin, teollisuusrakennuksiin ja korkeisiin maanalaisiin rakenteisiin.

– Hallirakentamiseen on nyt hyvä referenssi. Rakenteilla ja suunnitteilla on lisäksi useita asuinkohteita Rauman ja Porin seuduilla, Myllymäki sanoo.

Lue artikkeli Kivestä Muuraamalla -lehdestä: