Ajankohtaista

Katse lattiaan

Sekä Turun Runosmäen monitoimitalo Riimissä että Pirkkalan koulukampuksessa on käytetty Fesconin Nanten-lattiapinnoitteita.

Nanten-pinnoitteita on kehitetty ja valmistettu Suomessa jo 60 vuoden ajan. Tuotevalikoimasta löytyy hybridipinnoitteet erittäin vaativiin kohteisiin, nopeat ja kestävät akryylipinnoitteet, joustavat elastiset polyuretaanipinnoitteet sekä kovat ja kestävät epoksipinnoitteet. Pinnoitteet ovat M1-päästöluokiteltuja ja ne täyttävät puhdastilan standardin (CMS).

Fesconin Nanten-lattioiden asiakkuuspäällikkö Pasi Heinonen sanoo, että niin monitoimitalo Riimi kuin Pirkkalan koulukampuskin ovat varsin tyypillisiä Nanten-massalattiakohteita. – Kouluihin ja monitoimikiinteistöihin asennetaan usein niin nopeita ja kestäviä akryylipinnoitteita, joustavia ja elastisia polyuretaanipinnoitteita kuin kovia sekä kestäviä epoksipinnoitteitakin, sillä erilaisissa tiloissa lattiapinnoille on hyvin erilaiset vaatimukset.

Suunnittelijalle Nanten-lattiat antavat varsin vapaat kädet. – Lattiapinnoitteella saadaan aikaan yhtenäinen, saumaton lattiapinta. Värivaihtoehtoja on runsaasti ja kuvioimalla elävyyttä saa lisää, Heinonen sanoo.

Miellyttävä asentaa ja käyttää

Monitoimitalo Riimi on toteutettu tiukimman P1-puhtausluokan mukaisesti. Pintamateriaalien valintaan vaikutti esteettisyyden lisäksi myös kohteen M1-sisäilmavaatimus. Kohteelle haetaan RTS-ympäristöluokituksessa kolmea tähteä.

Riimin massalattiat toteutti raisiolainen Coating House Oy. – Nanten-lattiapinnoitteet ovat ammattitaitoiselle pinnoittajalle miellyttäviä tuotteita asentaa, yrittäjä Petri Pitkänen sanoo.

– Riimissä on massalattioita yhteensä noin 1 500 neliötä. Teimme Nanten System 20N-M1 -akryylipinnoitteita esimerkiksi wc- ja suihkutiloihin sekä keittiöön. IV-konehuoneissa, käytävissä ja kummankin kerroksen huonetiloissa on puolestaan polyuretaanipinnoite, Pitkänen kertoo.

Nantenin mattapintainen Decofloor Comfort Plus on yleinen valinta opetus- ja varhaiskasvatustiloihin sekä terveydenhuollon kohteisiin. – Se on asennusvaiheessa kuin nestemäinen, saumaton muovimatto, Pitkänen kuvaa.

Polyuretaanipinnoite on Pitkäsen mukaan paitsi esteettisesti tyylikäs myös käyttäjälle miellyttävä, askelmukavuutta lisäävä lattiapinta. – Saumattomana se on helposti hoidettava ja kestää mekaanista ja kemiallistakin kulutusta.

Lue koko artikkeli Kivestä Muuraamalla -lehdestä alta!