Ajankohtaista

Kevään Kivestä Muuraamalla -lehti ilmestynyt

Mitä julkisivun ilmeeseen vaikuttavat eri väriset tiilet tai erilainen saumaus? Paljon. Tästä kertoo tuore Kivestä Muuraamalla -lehti monin esimerkein (alkaen s. 4) Julkisivuun voi myös muurata suoraan taideteoksen, joka tuo valoa ikkunasta koko rakennukseen (s 13).

Tiili- ja harkkorakenne ovat perinteistä rakentamista, jos mikä. Ne antavat suunnitteluun vapautta, mikä tarkoittaa myös uusia innovaatioita. Lue, miten tiilistä tehdään julkisivuun reliefiä pienelementteinä (s. 26) tai miten harkko ladottiin viistosti julkisivuun – ja jätettiin rappaamatta (s. 22).

Muuratut rakenteet -yritysryhmän vähähiilisyyden tavoitteet ovat korkealla, mutta konkreettisia ja saavutettavissa. Teot puhuvat puolestaan ja lehdessä on tästä muutamia esimerkkejä (s. 36).

Tsekkaa myös pari kiinnostavaa ja tyylikästä pientaloa (s. 30 ja 40). Ja jos et vielä tiennyt, niin Leca-sorabetonin saa myös pumpattavana (s. 33).

Onko palautetta, juttuideoita tai aiheita, joista haluaisit lukea lisää? Laita viesti osoitteeseen palaute@rakennusteollisuus.fi.

Kivestä Muuraamalla 1/2022

Muurattu rakenne antaa julkisivulle monta mahdollisuutta

Kaksi- vai kolmikerrosrappaus? Molempi parempi

Harkkojulkisivu ihan uudella tyylillä

Arkkitehti Marlies Rohmer on tiiliornamenttien taituri

Uutta: Pumpattava Leca-sorabetoni

Vähähiilisyys: Eroon fossiilisista polttoaineista

ja paljon muuta

Lataa PDF