Harkot

As Oy Helsingin Pulteri

Basso Building Systems Oy on toteuttanut Helsingin Kivikkoon Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäki Oy:n suunnitteleman kerrostalon ja rivitalon kokonaisuuden. As Oy Helsingin Pulteri -nimisen kerrostalon kaareva muoto perustuu asemakaavaan. – Harkkorakenteesta päätettiin heti suunnittelutyön alussa. Kaareva muoto kun ei ole harkkorakentamisessa mikään ongelma, arkkitehti SAFA Mari Matomäki sanoo.

Asuintalo on puolihitas-kohde eli kohtuuhintaista asuntotuotantoa. – Yksilöllinen, paikallamuurattu harkkorakentaminen sopii siis tähänkin rahoitusmuotoon. Välillä täytyy oikein itsekin ihmetellä, kun mielikuvissa käsityön olettaisi kalliimmaksi, Matomäki toteaa.

Rakentamisessa on käytetty Leca Finland Oy:n ohutsaumalaastilla muurattavia eristeharkkoja. Harkkorakenteella saadaan julkisivuun saumaton ja käsin tehty hieno rappauspinta. Muurattavilla eristeharkoilla tehtäessä seinät päästään rappaamaan saman tien eikä tarvitse odotella rakenteen kuivumista.

As Oy Helsingin Pulteri, Kivikontie 1, Helsinki

  • Toteuttaja: Basso Building Sytems Oy
  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäki
  • Rakennesuunnittelu: Savon Kivitalot Ky
  • 40 asuntoa, neljä kerrosta
  • Rahoitusmuoto: Puoli-Hitas
  • Samassa kokonaisuudessa 66 asunnon vapaarahoitteinen rivitalo
  • Asuntokoot: 28,5-97,5 m²
  • Valmistuminen: 2019