Harkot

Funkkistalo, Espoo

Espoon Laaksolahdessa sijaitseva kaksikerroksinen kivitalo, jonka rakennuttaja-perhe luotti ammattilaisiin. Oman rakentamisen varaan ei jätetty juuri mitään.

Kivi oli luonnollinen valinta, sillä se sopii talon arkkitehtoniseen ilmeeseen. Kivijulkisivun helppohoitoisuus ja energiaa varaava massiivinen runko painoivat myös päätöksenteossa.

Talon runko muurattiin 380-millisestä kevytsoraharkosta, maanvarainen alapohja valettiin paikalla, välipohjana on ontelolaatta. Julkisivut ruiskurapattiin.

Tilaratkaisu on selkeä. Alakerrassa on korkea olohuone ja avokeittiö, vanhempien makuuhuone, kodinhoitohuone ja wc. Yläkerrassa ovat tyttöjen makuuhuoneet, työhuone ja saunaosasto osin avokeittiön päälle tulevana ulokkeena.

Avaran, valoisan pohjaratkaisun erikoisuus on toisen kerroksen silta, jonka kautta kuljetaan isolle parvekkeelle. Tyttöjen makuuhuoneiden puolella on lisäksi pienempi parveke.

Rinnetontilla rakennus pystyttiin sijoittamaan loivalle osuudelle; tontin jyrkempi osuus  alkaa vasta talon takana. Olohuone on pari askelmaa alempana, jolloin sokkeli noudattelee maan pintaa.

  • Valmistusvuosi: 2014
  • Sijainti: Laaksolahti, Espoo
  • Suunnittelija: Arkkitehtitoimisto Eero Korhonen Oy
  • Runko: kevytsoraharkko, alapohja paikallavalettu betoni, välipohja ontelolaatta, julkisivut: Silco-rappaus
  • Kaksikerroksinen, 184 m2 + 10 m2 varasto, 5 h, avok., kph, khh, s, wc, var.