Kerrostalot

As Oy Reviisorinkatu 6, Espoo

Espoon Suviniittyyn on rakennettu kolme asumisoikeustaloa, joiden ajaton ja palkittu tiiliarkkitehtuuri on erityisen onnistunut. Kokonaisuus valmistui syksyllä 2018 Espoon keskukseen Reviisorinkatu 6:een. Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:n TA-Asumisoikeus Oy:lle suunnittelemat talot vaikuttavat keskieurooppalaisilta kattolyhtyineen, monimuotoisine kattorakenteineen, ranskalaisine parvekkeineen ja punatiilijulkisivuineen.

Taloissa on 58 asumisoikeusasuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Kerroksia taloissa on kolmesta viiteen. Asukkaiden käytössä on yhteistiloja, joihin lukeutuu muun muassa kaksi talosaunaa vilvoitteluterasseineen sekä pesula kuivaushuoneineen. Viihtyisä ja suojaisa piha-alue on yhteiskäytössä naapuritontin kanssa. Autopaikat on toteutettu Suviniityn yhteiseen pysäköintitaloon.

Kaupunkikuvallisia tavoitteita olivat selkeät muurimaiset julkisivupinnat, sisäänvedettyine parvekkeineen, pääjulkisivumateriaalina poltettu, puhtaaksimuurattu tiili. Kussakin rakennuksessa oli käytettävä kahta erilaista muuraustapaa: perusmuurausta ja tehostemuurausta. Jyrkkää harjakattoa tuli rikastuttaa ullakkohuoneistojen ikkunoilla, parvekkeilla ja piipuilla. Kohteessa oli kaavan mukaan käytettävä julkisivumateriaalina poltettua, puhtaaksimuurattua tiiltä ja kahta muuraustapaa. Julkisivutiileksi valittiin käsin lyöty Wienerberger Pastorale -tiilen (NF 24×11,5×7,1 cm). Pastorale on sävyiltään luonnollisesti vaihteleva tiili, josta tehty julkisivu tuo mieleen vanhat ruukkimiljööt

As Oy Reviisorinkatu 6

  • Rakennusvuosi: 2017/2018
  • Suunnittelu: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen / Arkkitehtipalvelu Oy
  • Pääurakoitsija: Jatke Oy Uusimaa Oy
  • Julkisivu-urakoitsija:Polar-Muuraus Oy
  • Tiilivalmistaja: Wienerberger Oy Ab
  • Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen HURRAA-tunnustuspalkinto