Ajankohtaista

Saint-Gobain Weber Oy:lle uusi harkkotehdas Oittiin

Turvallisuus sekä rakentamisen että käytön aikana on ollut johtotähtenä Saint-Gobain Weber Oy Ab:n uudessa kevytsoraharkkotehtaassa, joka rakennettiin Oittiin viime vuonna palaneen tehtaan tilalle. Vajaan kymmenen miljoonan euron tehdasinvestoinnissa parannettiin yli miljoonalla eurolla erityisesti paloturvallisuutta sekä pienennettiin ympäristöpäästöjä ja melua.

Maailmanlaajuisesti 46 maassa toimivan Weber-konsernin modernein kevytsoraharkkotehdas on nyt Suomessa. Oitin uusi tehdas rakennettiin ennätysajassa viime vuoden heinäkuussa palaneen tehtaan tilalle.

”Rakennuslupa saatiin lokakuussa, ja helmikuussa runko oli siinä vaiheessa että tehtaaseen päästiin tekemään kone- ja laiteasennuksia. Ennen juhannusta tehdas oli jo koeajovaiheessa, ja nyt juhlimme avajaisia”, projektin johtajajana toiminut Juhani Ahonen Saint-Gobain Weber Oy Ab:stä sanoo.

Erittäin tiukan aikataulun ohella tehdasprojektin haastavuutta lisäsivät korkeat turvallisuusvaatimukset sekä rakentamisen että käytön aikana.

”Työturvallisuudessa asetimme tavoitteeksi yli 90 prosentin TR-luvun, ja tulokseksi tuli 93. Työmaalla tapahtui vain yksi kolmen päivän sairasloman vaatinut työtapaturma. Työturvallisuus on Saint-Gobainissa hyvin tärkeä asia”, Ahonen sanoo.

Lue Saint-Gobain Weberin tiedote kokonaisuudessaan täältä