Ajankohtaista

Onni on oma kivitalo

Suomen Betonitieto Oy teetti Taloustutkimus Oy:llä tutkimuksen, jossa vertailtiin puu- ja kiviomakotitaloissa asuvien tyytyväisyyttä taloihinsa. Muutaman vuoden omakotitalossaan asuneet vaikuttavat varsin tyyytyväisiltä. Runkomateriaalin valinnan suhteen syntyi kuitenkin joitakin eroavaisuuksia. Kivitalon eduksi.

Yksilöllinen, turvallinen, hiljainen…

Muun muassa nämä ominaisuudet ja etenkin paloturvallisuus korostuivat kivitaloasujien vastauksissa. Lisäksi he olivat tyytyväisempiä talonsa kosteuskestävyyteen, vedottomuuteen ja terveellisyyteen kuin puutaloasujat.

Ainoastaan talon muunneltavuuteen kivitaloasujat eivät olleet niin tyytyväisiä kuin puutaloasujat.
Kivitalossa asuvat pitävät myös talonsa jälleenmyyntiarvoa parempana ja kokevat talonsa yleisen arvostuksen olevan paremman kuin puutalossa asuvat.

Kivitalossa taitaa siis asua varsin tyytyväistä väkeä – ainakin puitteiden puolesta.