Ajankohtaista

Kivitalot Kuopion asuntomessujen yleisösuosikkeja

Kesän asuntomessut Kuopiossa onnistuivat sekä kävijämäärissä että yleisötyytyväisyydessä. Messukävijät äänestivät kävijätutkimuksen yhteydessä perinteisesti Parasta Taloa ja Parasta Sisustusta. Parasta Pihaa äänestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Yleisöäänestykseen otti osaa 6650 kotitaloutta.

Kohde 29 eli Lammi-Kivitalo Villa Valo nousi ylivoimaiseksi yleisön suosikiksi kaikissa kolmessa äänestyksessä. Paras Talo -äänestyksessä 9,1 prosenttia äänistä saanut kohde erottui muun muassa ulkonäöllä, sisustuksella ja tilaratkaisuilla.

– Taloa voi luonnehtia kooltaan ja laadultaan edustukselliseksi, ja sen yksilöllisistä ratkaisuista löytyykin runsaasti moneen makuun ja jokaiseen kotiin soveltuvia ideoita, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Lammi-Kivitalo Villa Valon rakennuttivat Marja ja Seppo Ylä-Herttuala ja näytteilleasettajana toimi Lammi-Kivitalot. Arkkitehti- ja pääsuunnittelijana oli Reijo Mitrunen. Kohteen sisustuksesta vastasi Tiina Ruotsi ja pihasuunnittelu oli Esa Vilkin käsialaa.

Bassotalo Villa Oliver, kohde 27, nousi selvästi toiseksi kaikissa kolmessa äänestyksessä. Yleisö arvosti erityisesti kohteen ulkonäköä, valoisuutta ja laatutasoa. Juha Kuustosen ja Tuula Airaksisen rakennuttama talo sai Paras Talo -kategoriassa 7,9 prosenttia äänistä.

Bassotalo Villa Oliverin päänäytteilleasettajana toimi Basso Building Systems ja arkkitehtisuunnittelija oli Heikki Tegelman. Sisustussuunnittelijoina olivat Decorfeel Finlandin Sanna Hotti, Elina Katajamäki ja Hanna Nuopponen. Pihasuunnittelusta vastasi Villa Gardenin Heidi Hannus.

Vuoden asuntomessut Kuopiossa järjestettiin 16.7.–15.8.2010, ja tapahtumassa vieraili noin 158 400* maksanutta kävijää. Rakennustutkimus RTS toteutti yleisöäänestykset osana messujen kävijätutkimusta, joka julkaistaan kokonaisuudessaan palauteseminaarissa Kuopiossa 12.10.2010.

Painokelpoisia valokuvia messuista ja palkituista taloista lehdistökäyttöön löytyy verkko-osoitteesta http://asuntomessut.valokuvia.fi/.