Ajankohtaista

Uusi kivirakentamisen ympäristöopas julkaistu

Kivipohjaiset materiaalit ovat myös tulevaisuuden vaihtoehto.

Rakennettu ympäristö on kokonaisuus, johon kuuluvat esimerkiksi uudet ja vanhat talot, tiet, sillat, radat, lentokentät ja puistot. Suomen kansallisvarallisuudesta 70 % muodostuu rakennetusta ympäristöstä ja suuri osa siitä on rakennettu kivipohjaisilla materiaaleilla.

Euroopan Unionilla on selvä tavoite: kiinteistö- ja rakennussektorin on vähennettävä kasvihuonekaasupäästöjään.

Tässä oppaassa kerrotaan siitä, miten kivipohjaisia materiaaleja hyödyntämällä voidaan säästää ympäristöä ja luoda samalla toimivaa, viihtyisää ja turvallista elinympäristöä. Oppaassa kerrotaan myös siitä, mitä teollisuus on jo tehnyt ja tekee jatkossa pienentääkseen materiaalien valmistuksen aiheuttamaa ympäristökuormitusta.