Ajankohtaista

Timo Kohtamäki: Rakennusmateriaaleilla oltava yhtenäiset kriteerit

Rakennusteollisuuden puheenjohtajana toimiva Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki katsoo, että kaikilla rakennusmateriaaleilla on oltava yhteneväiset kriteerit. ”Tällöin kilpailu on puolueetonta ja avointa.” Rakennusteollisuuden kannalta on hyvä, että kehitetään uusia rakentamisen teknologioita, koska niissä on aina tuottavuuden kehittämisen mahdollisuus. Rakentamisen materiaalikysymystä Kohtamäki ei ratkaisisi politiikalla tai sääntelyllä, vaan eri materiaalien käytettävyydellä, tekniikalla, markkinoilla ja lopulta asiakkaiden valinnoilla. ”Meillä on tästä Rakennusteollisuuden piirissä laaja yhteisymmärrys”, Kohtamäki sanoo Puuinfon haastattelussa.

”Olemme olleet huolissamme siitä, että rakentamista säädellään yhä vahvemmin normeilla ja ohjeistuksella. Viime kädessä asiakkaan on saatava valita materiaali. Meillä on suuri yhteisymmärrys siitä, että kaikilla materiaaleilla on oltava yhtenäiset kriteerit, jolloin kilpailu on puolueetonta ja avointa. Ympäristönäkökulman merkitys joka tapauksessa kasvaa. Rakennusteollisuuden kannalta on hyvä, että puhutaan uusista teknologioista, koska siinä on aina tuottavuuden mahdollisuus. Minusta rakentamisen materiaalikysymystä ei tule ratkaista politiikalla, vaan ominaisuudet, markkinat ja asiakkaat ratkaisevat.”