Ajankohtaista

Kartanonkoski, Vantaa

Kartanonkoski, Vantaa

[envira-gallery id=”5683″]

Kartanonkoski, Vantaa

Värikäs Kartanonkoski on omaleimainen asuinalue Vantaan Pakkalassa, Kehä III:n eteläpuolella. Se on pääosin paikallarakennettu, kivirakenteinen kaupunginosa, jonka rakentaminen alkoi keväällä 2000 ja valmistui 2010. Alue tarjoaa nyt asunnon ja palvelut noin 3 000:lle ihmiselle.

Alueen arkkitehtuuriin tyyli on uusvanhaa ja perinteistä. Mittakaavaltaan Kartanonkoski sijoittuu tiiviin ja matalan sekä perinteisen kivikaupungin välimaastoon. Kerrostalot ovat pääosin nelikerroksisia, alueen laidalla talot ovat matalampia. Modernin puutarhakaupungin kaavan ydin on kaareva katuverkko. Alue on istutettu vanhaan Backaksen kartanomiljööseen. Alueen toteuttamisessa noudatettiin yksityiskohtaisia määräyksiä rakentamistavasta, ja tuloksena on yhtenäinen asuinalue.

Alue voitti ensimmäisen Kestävä kivitalo -kilpailun ja Yhdyskuntasuunnittelun Seura ry:n palkinnon onnistuneesta toteutuksesta.