Ajankohtaista

Vuorenjuuri

[envira-gallery id=”5684″]

Helsingin Vuorenjuuri on tiiviin ja matalan kaupunkirakentamisen kokeilualue. Se syntyi, kun Helsingin kaupunki halusi kehittää rakennuttamismallia, jossa asukkailla olisi tavanomaista enemmän vaikutusmahdollisuuksia.

Vuorenjuuri edustaa Suomessa uudentyyppistä asuntotuotantoa, townhouse-tyyppisiä taloja. Vuorenjuuren alueeseen kuuluu kaksikymmentä kytkettyä taloa, jotka valmistuivat vuonna 2006. Alueelle rakennettiin myös muutamia kerrostaloja.

Asukkaat vaikuttivat ratkaisuihin

Vuorenjuuren tontit varattiin omatoimisille hartiapankkirakentajille, mutta Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto huolehti muun muassa tonttiliittymien, perustusten, palomuurien sekä yhteisten autopaikkojen valmistumisesta.

Asukkaat valitsivat itse kotiensa suunnittelijan ja pääsivät näin vaikuttamaan muun muassa pohjaratkaisuihin, julkisivun materiaaliin ja väriin. Kaupunkikuvallista yhtenäisyyttä taloihin saatiin määrittämällä rakennuksille yhtenäinen kattomateriaali, räystäskorkeus ja kattokulma.