Ajankohtaista

Kivitalo Rossi, harkko

Avaruus ja luonnonläheisyys ovat Veikkolassa olevan talon tunnusmerkkejä. Suuret avattavat lasiseinät säilyttävät yhteyden luontoon ympäri vuoden. Kesäisin olohuone jatkuu saumattomasti ulos terassille.

230 m2:n talon lähtökohtana oli vaativa kallioinen 1 200 m2:n kangasmetsätontti. Tavoitteena oli säilyttää se mahdollisimman luonnollisena ja saada rakennus mukautumaan siihen. Työtä tehtiin luonnon ehdoilla ja vaikka rakennuksesta tulikin sisätiloiltaan korkea, se on ulkopuolelta lähes samankorkuinen kuin viereinen yksikerroksinen talo.

Perhe toivoi talosta selkeää, modernia ja energiatehokasta. Kun kaavakin mahdollisti toiveet, materiaaliksi valittiin massiivinen harkko, jolla suunniteltu rakenne oli paras toteuttaa. Myös korkeat tilat, kuten esimerkiksi sisäänkäynnin päällä oleva portaikko, jonka korkeus eteisen lattiasta kattoon on lähes kahdeksan metriä, vaikuttivat valintaan harkkojen eduksi.

Energiankulutuksen takia talon ikkuna- ja lämmitysvalintoihinkin kiinnitettiin erityistä huomiota. Sähkölämmityksen lisäksi olohuoneen ja keittiön väliin tehtiin kiertoilmatakka.

Toimiva koti

Tasoerot jakavat talon toiminnot luontevasti eri osiin. Ylimmässä kerroksessa on kolme suurta makuuhuonetta sekä kylpy- ja vaatehuoneet. Kolmas makuuhuone on yhtälailla lastenhuone kuin harraste- ja vierashuonekin. Alimmassa kerroksessa sijaitsevat kodinhoitohuone ja keittiö, joka kasvaa yhtenä avarana tilana olohuoneeksi.

Lisäksi talossa on varastotila, kahden auton talli ja noin 70 m2:n terassi, jolle pääsee sekä oleskelutiloista että saunan pukuhuoneesta.