Pientalot

Pientalo, Espoon Laurinlahti

Arkkitehti Katri Pulkkinen suunnitteli haastavalle kulmatontille ”rohkean laatikon”.  Pulkkisen mukaan kulmatontti tarjosi rakennukselle näyttävän paikan, joka haluttiin hyödyntää täysin.  Naapurustossa on hyvin erilaisia rakennuksia, samoin kaava olisi antanut mahdollisuuden useampaankin vaihtoehtoon.

Tontti on vain 700 neliötä, ja talon sekä jalkakäytävän väliinkin oli jätettävä pieni viherkaistale. Kenkälusikka-metodilla saatiin tälle tontille melko kookas ja sisätiloiltaan avara talo.

Talon alakerrassa yhdistyvät olohuone, ruokahuone ja keittiö yhdeksi isoksi ja valoisaksi tilaksi. Yläkerran rauhassa ovat makuuhuoneet, vierashuone sekä kylpyhuone ja sauna. Ala- ja yläkerran yhdistää korkea tila, jonka isot ikkunat avautuvat pihalle.  Harkko rakennusmateriaalina  mahdollisti isot ikkunat.

  • Valmistusvuosi: 2009
  • Sijainti: Espoo
  • Suunnittelija: arkkitehti Katri-Liisa Pulkkinen, Open Design Oy
  • Harkkorunko, rapattu julkisivu
  • Pinta-ala 205 m2, tontti 700 m2