Ajankohtaista

Ilmianna rakennus! Rakennusperintöpäivät etsii hyviä uudiskäyttökohteita

Ympäristöministeriö ja Suomen Kotiseutuliitto

Ravintola autokaupassa, kirjasto meijerissä tai virasto kenkätehtaassa? Euroopan rakennusperintöpäivien vuoden 2013 teema on ELÄKÖÖN RAKENNUS! Teeman kautta halutaan tuoda esiin vanhojen rakennusten, rakennuskokonaisuuksien ja rakennelmien uusiokäyttöä.

Suomessa on paljon erilaisia rakennuksia, joiden käyttötarkoitus on muuttunut. Parhaimmillaan tyhjilleen jäänyt rakennus saa muutoksen myötä uuden elämän rapistumisen sijaan. Kohteen korjaaminen uuteen käyttöön säilyttää ja tekee näkyväksi alueen historiaa. Kunnostettu kohde lisää parhaimmillaan koko alueen viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä sekä kannustaa pitämään lähiympäristöstä entistä parempaa huolta. Usein vanhan kunnostaminen kannattaa myös taloudellisesti ja voi olla jopa uudisrakentamista edullisempaa.

Ilmianna rakennus!

Rakennusperintöpäivät kerää kiinnostavia esimerkkejä uudiskäyttökohteista eri puolilta Suomea.  Kohteita voi ehdottaa 15. joulukuuta saakka Suomen Kotiseutuliiton verkkosivujen kautta löytyvällä kyselylomakkeella osoitteessa www.kotiseutuliitto.fi.

Ehdotuksista valitaan kattava joukko esimerkkejä, jotka kuvaavat uudiskäytön monimuotoisuutta. Kohteet ja niiden taustalla olevat tarinat kootaan julkaisuksi, joka ilmestyy maaliskuussa sekä sähköisenä että painettuna versiona.

Tiedote kokonaisuudessaan on luettavissa ympäristöministeriön sivuilta