Ajankohtaista

Hiihdon maailmanmestari päätyi kivitalooon

Lakka Kivitalot ja hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen ovat sopineet yhteistyöstä Heikkisen perheen omakotitalon rakentamisessa vuoden 2014 asuntomessuille Jyväskylään.

Matti Heikkinen kertoo, että kivirakenteinen talo oli hänelle itsestään selvä vaihtoehto. Messutaloprojektin lähtökohta on rakennuttaa laadukas, tilaratkaisuiltaan toimiva ja ympäristöön sopiva koti. ”Rakennushankkeen toteuttaminen on ammattilaisten käsissä, en tule osallistumaan perheeni kanssa käytännön toteutukseen”, sanoo Heikkinen. ”Talon suunnittelu on mielenkiintoista vastapainoa urheilulle, sen avulla ajatukset siirtyvät vapaa-aikana pois urheilusta.”

Kivitalon laatu, pitkäikäisyys, kestävyys ja energiatehokkuus ovat hyvän kodin ominaisuuksia. ”Suunnittelu yhdessä ammattilaisten kanssa mahdollistaa lisäksi yksilöllisten tarpeiden huomioon ottamisen ja talon muunneltavuuden juuri meidän arjen mukaiseksi”, hiihtäjä kertoo. Heikkisen neljähenkisen perheen noin 200 neliömetrin kivitalo rakennetaan Lakan Betonin EKO+ -harkoista.

Heikkisen uran suurin saavutus on kultamitali 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Oslon MM-kisoissa vuonna 2011. Hän on voittanut myös MM-pronssia Liberecissä vuonna 2009 (perinteinen 15 km) sekä MM-pronssia 4×10 km viestissä. Tämän kauden kovimmat tavoitteet ovat Val di Fiemmen MM-hiihdoissa.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Pertti Halonen, puh. 0207 481 203 pertti.halonen@lakka.fi

myyntijohtaja Marko Sallinen, puh. 0307 481 352 marko.sallinen@lakka.fi