Pientalot

Talo Pitkänen, Vantaa

Talo Pitkäsessä haluttiin korostaa sisääntuloa ja luoda hyvä ensivaikutelma. Tavoitteena oli tilojen ja toimintojen tehokkuus sekä tilojen välinen toimivuus. Eteisaulasta avautuu läpi talon avara näkymä. Kuusi metriä korkeassa olohuoneessa ikkunat ulottuvat lähes lattiasta kattoon. Olohuone onkin koko huoneiston kokoavan elementti.

Tiloihin haluttiin avoimuutta, mutta toisaalta sekä vanhemmille että perheen nuorisolle yksityisyyttä. Perheen yhteiset tilat ovat alakerrassa ja vanhempien tilat sekä lasten makuuhuoneet yläkerrassa rakennuksen eri päädyissä.

Talon rakennuttajille hyvä ääneneristys oli tärkeää. Isoista ikkunoista huolimatta talo on tiivis. Ylimääräisiä ääniä ei kuulu sisällä eikä ulkoakaan. Massiivinen rakenne on myös lämpöenergiaa tasaava.

  • Valmistusvuosi: 2011
  • Sijainti: Vantaa, Tikkurila
  • Suunnittelija: JF-Arkkitehtuuri Oy
  • Ulkoseinät: Lammin Lämpökivi LL-400
  • Julkisivu: rapattu
  • Kerrosala 252 m², autotalli-varasto 72 m², tontti 1 200 m²