Ajankohtaista

Alppikylän asumisoikeustalo

Alppikylä tarjoaa valmistuttuaan kodin parille tuhannelle asukkaalle. Alppikylään tulee erilaisia asumismuotoja ja asuintaloja, joita on suunniteltu erityisesti lapsiperheille.

Kyläpäällikkö on jo valmiina. Se on viime syksynä valmistunut, pienen mittakaavan asumisoikeuskerrostalo, jossa on runsas muotokieli. Ilmettä antavat muun muassa mansardikatot, madalletut räystäslinjat, peltikatteeseen avautuvat ikkunat, julkisivun vapaa aukotus ja huoneistokohtaiset portaat parvekkeilta pihamaalle.

Ilmettä tuovat myös värit: rapatuissa julkisivuissa on keltaista, punaista, terrakottaa ja lämpimään sävytettyä valkoista.

– Koko Alppikylän lähtökohtana on luoda värikästä kaupunkirakennetta, jossa on raikasta muotokieltä. Se oli innoittajana myös Kyläpäällikön suunnittelussa, arkkitehti Vesa Laukkanen toteaa.

Kyläpäällikkö on syntynyt hyvällä suunnittelulla – ei kovalla rahalla.

– Kun runko ja muut perusratkaisut tehdään yksinkertaisesti sekä tehokkaasti, saadaan arkkitehtuurin vaatima detaljiikka ja muut erityisratkaisut toteutettua käytössä olevan budjetin mukaisesti.

Kyläpäällikön julkisivut on paikalla puhtaaksi muurattuja ja kuultorapattuja. Arkkitehtuurissa oli jo paljon muotoaiheita, joten julkisivut haluttiin pitää materiaaliltaan eheinä ilman turhia kikkailuja. Tiilen struktuuri näkyy rappauksen alta. Muurattu ja rapattu julkisivu tuo myös talolle arvokkuutta sekä takaa osaltaan rakennuksen pitkän elinkaaren.