Ajankohtaista

Turun Skanssi

Turun uusi Skanssi saa inspiraationsa historiasta. Asuinalue rakentuu samannimisen kauppakeskuksen ympärille, ja sekä keskuksen että siihen liittyvän asuinkorttelin arkkitehtuuria leimaavat värikkään ilmeikkäät julkisivut.

Muodot, värimaailma ja mittakaava tulevat miellyttävän pienimuotoisesta kauppakeskuksesta, ja luonne jatkuu asuinkorttelissa.
Asuintalojen päälinja juontaa Helin & Co Arkkitehdit -toimiston kilpailusuunnitelmasta. Rakennustyöaikaisesta suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimi Leino Oy.

Skanssiin on haluttu luoda pikkukaupunkimainen identiteetti. Korttelin muoto viittaa vanhaan katumiljööseen ja keskiaikaisen hansakaupungin vaihtelevaan kaupunkitilaan. Ehyet, paikallamuuratut pinnat ja hierretty rappaus korostavat vanhojen kaupunkikortteleiden vaikutelmaa.

Karheaa struktuuria

Julkisivuja rytmittävät värikäs rappaus, ruukin tiili, kuultokäsitelty puu ja värjätty julkisivulevy. Pyrkimyksenä on ollut tuoda historiallista kerroksellisuutta. Hierretty ohutlaastirappaus antaa pinnalle karhean, elävän struktuurin, joka viittaa vanhoihin käsityötaitoihin ja vahvistaa paikan identiteettiä.

Myös tiilellä on suuri vaikutus ilmeeseen. Käsintehty, rosopintainen ruukin tiili on muurattu ulostyöntyvästi ja sisäänvedetysti massoitellen.

Vaihteleva värimaailma tukee rappauksen elävyyttä, ja väritkin saavat vaikutteensa historiasta. Tiiltä on kolmea sävyä: tiilenpunaista, ruskeankirjavaa ja ruskean mustaa. Rappauksen harmaiden sävyjen tehosteena ovat vanhat pigmentit keltaokra sekä välimerellinen pompejinpunainen.