Tiilet

Kalasataman Townhouse

Toisiinsa kiinni rakennetut asuintalot eli townhouset saavat hiljalleen sijaa Suomessakin. Townhouse eli kaupunkipientalo on urbaani omakotitalo lähellä palveluja.

Kalasatama Townhouse -hankkeessa oli rakennuttajina kuusi perhettä ja Conect Oy toimi rakennuttajakonsulttina sekä vastasi hankekehityksestä.

Kalasatama Townhouse toteutui ryhmärakennuttamisen mallilla. Perustukset, kellari ja rakennuksen vaippa on kaikilla samanlaiset.

Kukin talo käsittää 6h + k + sauna+ aula + kattoterassi + 2 auton talli + iso varasto n. 172 m2 huoneiston.

Kukin talo on oma kiinteistönsä ja niillä kullakin on omat kaukolämpö-, sähkö-, vesi- ja viemäri, yms. liittymänsä. Talot ovat energiatehokkaita ja erittäin korkeatasoisesti varusteltuja – niissä kussakin on mm. oma hissi.

Osassa taloja on myös jäähdytys sekä kehittynyt KNX-ohjausjärjestelmä, jonka avulla talojen energiatehokkuus, käyttömukavuus ja muunneltavuus on viety huippuunsa. KNX -ohjausjärjestelmällä saadaan myös hyvin helposti muutettua talojen automaatiojärjestelmät uusien asukkaiden toiveiden mukaisiksi.

Projektin yhteisenä runkourakoitsijana on toiminut AMJ-Tuotanto Oy ja jokainen talo on sen jälkeen yksilöllisesti sisustettu kunkin tulevan asukkaan mieltymysten mukaisesti.

Talojen rakennuttaminen oli haasteellista, sillä ne rakennutettiin n. 120 m² tonteille ja samanaikaisesti rakennettiin samassa korttelissa ja vastapäisessä korttelissa asuinkerrostaloja. Lisäksi katualueelle rakennettiin kaikille taloille tulevat kunnallistekniikan liittymät (kaukolämpö, vesi, viemäri, sähkö, kaasu, laajakaista) ja jäteputkijärjestelmä.