Julkinen rakentaminen

Varma-talo, Helsinki

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman pääkonttori oli ensimmäisenä valmiina Helsingin Salmisaaren voimalan entiselle hiilivarastoalueelle nousseessa toimistotalojen keskittymässä.

Salmisaaren aluetta ovat kaupunkikuvallisesti hallinneet punatiiliset, nykyiset suojelukohteet, Helsingin Energian voimalaitos ja entinen Alkon tehdasrakennus, joka toimii nykyään Helsingin Oikeustalona. Uudet toimistorakennukset nivoutuvat kokonaisuuteen muun muassa yhtenäisen julkisivumateriaalin ansiosta, sillä asemakaava edellytti tiilijulkisivua,

Varma-talo on vilkkaan Länsiväylän varrella ja osa Helsingin merellistä rantaviivaa, joten paikan ankariin olosuhteisiin nähden tiili on hyvä valinta julkisivun materiaaliksi.

Arkkitehtuurisena erikoisuutena kiinteistössä on ulkoauditorio, joka työntyy suurena paikalla muurattuna tiilisenä pallopintana erkkeriksi rantajulkisivuun.

Kaikkiaan Varma rakennutti  Salmisaareen toimistokokonaisuuden, jonka yhteenlaskettu kerrosala on yli 40 000 m² kolmessa eri rakennusosassa. Korkein näistä on 12-kerroksinen ja muut kaksi ovat nelikerroksisia.

Pinta-ala 20 000 m2

  • Helsinki, Salmisaarenranta 11
  • Suunnittelija: Arkkitehtitoimisto Tuomo Siitonen
  • MateriaaliJulkisivu: Poltettu punainen tiili
  • Kerrosala: 40 000 m2