Ajankohtaista

Omakotitaloista entistä pienempiä

Pientaloteollisuus PTT ry ennustaa, että kompakteista omakotitaloista on tulossa lähivuosien hitti kasvukeskusten asuntorakentamiseen – niin uusilla asuinalueilla kuin täydennysrakentamisessa.

Alle sadan neliön omakotitalo tarjoaa hyvin suunniteltuna omakotitalo-asumisen mukavuudet kohtuukustannuksilla. Pienten perheiden lisäksi kompakti omakotitalo sopii myös yhden ja kahden hengen talouksille.

Asuntorakentaminen painottuu tulevina vuosina kasvukeskuksiin, joissa vaaditaan maankäytöltä tehokkuutta. Kompakti omakotitalo on yksi ratkaisuvaihtoehto.
Kun yhdistetään muutokset kotitalouksien koossa, muuttoliike kasvukeskuksiin ja suomalaisten asumistoiveet, voi veikata kasvavaa kysyntää pienille omakotitaloille.

Nuoren perheen kestävä kivikoti

Puhakan perheen uusi koti on PTT:n ennusteen mukainen.

Peppi ja Andreas Puhakka sekä heidän kahden tyttärensä moderni kaupunkikivitalo on kooltaan 108 neliötä. Talossa on kaksi kerrosta. Alakerrassa sijaitsevat kaksi makuuhuonetta ja yläkerrassa avarat oleskelutilat.

Peppi ja Andreas halusivat nimenomaan kivirakenteisen talon.

– Se on talvella lämmin, kesällä viileä ja hiljainen. Pidämme myös modernista, selkeästä arkkitehtuurista, Peppi kiteyttää.

Puhakoiden talo on valmis kymmenessä kuukaudessa. Leca-harkoista rakennettava runko nousee todella nopeasti, eikä rakenteiden kuivumista tarvitse odotella. Myös julkisivu voidaan rapata saman tien.

Basso-Kivitalot rakentaa perheen kodin täysin valmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

kivitaloinfo_basso_pientalo1

Talo Puhakka

  • 108 m2
  • Kaksikerroksinen, harkkorakenteinen omakotitalo omalla tontilla
  • Suunnittelu: Kanttia2 Oy
  • Avaimet käteen -toimitus
  • Rakennusaika 10 kk
  • Talon kokonaishinta on n. 350 000 € + tontti
  • Rakentaa: Basso Building Systems Oy

kivitaloinfo_basso_pientalo2

Peppi ja Andreas Puhakka sekä tyttäret Filippa ja Josefina odottavat kotinsa valmistumista. Siitä tulee toiveiden mukainen: moderni, huoleton ja juuri sopivan kokoinen kaupunkikivitalo.