Ajankohtaista

Taideyliopiston punatiili jatkaa Sörkan perinnettä

JKMM Arkkitehdit suunnittelee Helsinkiin Sörnäisten rantatielle rakennettavan Taideyliopiston uudisrakennuksen. Tavoitteena on, että rakennus valmistuu vuonna 2021.

JKMM Arkkitehdit Taideyliopisto "Triangeli" sisäpiha

Teatterikorkeakoulun viereen nousevasta uudesta Taideyliopiston rakennuksesta tulee Kuvataideakatemian toimipiste, ja samalla se tuo yhteen samalle kampukselle kuvataiteen, teatterin ja tanssin opiskelijat.

Uusi rakennus tulee osaksi Sörnäisten rantatien perinteikästä teollisuusympäristöä. Parhaillaan voimakkaasti kehittyvä alue on synnyttänyt ympäristöönsä uutta elävää kaupunkikulttuuria, jota JKMM Arkkitehtien ehdotuksen punatiilipintainen rakennus täydentää.

Pelkistetyn veistoksellinen rakennus lainaa tyyliä ja mittakaavaa teollisuusrakentamisesta, mutta käyttötarkoitukseensa sopivan suurpiirteisesti. Samalla se antaa tilaa ja näkyvyyttä taiteen tekemiselle.

Yhteisöllisyys ja muunneltavuus ovat ehdotuksen tilaratkaisujen ja oppimisympäristöjen keskeiset lähtökohdat.

Arkkitehtitoimiston, rakennuttajan ja rakennusyhtiön muodostama konsortio voitti keväällä 2017 järjestetyn hankintakilpailun.

– Sörnäisten perinteinen teollisuusympäristö tarjosi herkulliset lähtökohdat kiinnostavan arkkitehtuurin ja innovatiivisen oppimisympäristön toteuttamiselle. Taideyliopiston uudisrakennuksesta tulee tärkeä osa parhaillaan voimakkaasti kehittyvää kaupunginosaa, kertoo Asmo Jaaksi, JKMM Arkkitehtien osakas.

Uudisrakennuksen rakennuttajana toimii Eläkevakuutusyhtiö Veritas ja rakentamisesta vastaa Lujatalo Oy.

JKMM Arkkitehdit Taideyliopisto "Triangeli" näkymä 2

Kuvat JKMM Arkkitehdit