Ajankohtaista

Hissikuilu harkoista sujuvasti ja mittatarkasti

Aivan Turun keskustassa on alun perin 1970-luvulla rakennettu Kivikukkaron kiinteistö. Nelikerroksisen rakennuksen kolmas kerros saneerattiin täyden palvelun lääkärikeskukseksi.

Pääsisäänkäynnin vierestä puuttui hissi, joka voi kuljettaa myös pyörätuolilla kulkevat suoraan lääkärikeskukseen.

Kiinteistön peruskorjauksen pääurakoitsijana toimii Rakennuspalvelu J. Martti & Co Oy. Työmaamestari Juhana Hautalan mukaan valuharkot olivat alusta alkaen ainoa vaihtoehto hissikuilun toteuttamiseksi.

Rakennus Juhta Oy vastasi aliurakoitsijana hissin tasausvalu, vesitiiviit rakenteet ja kantava harkkorunko. Lisätyönä tehtiin hissikuilun ulkopuoliset täytöt alakertaan.

Kuilussa käytettiin Lammin MH200- eli 200 mm leveitä muottiharkkoja. Harkkojen menekki oli kaikkiaan noin 1 200 kappaletta.

– Valuharkot soveltuivat todella hyvin tähän hankkeeseen, koska harkot menivät pieneen tilaan ja niitä oli helppo kuljettaa eri kerroksiin pumppukärryillä, urakoitsija Juho Koskela Rakennus Juhta Oy:stä sanoo.

– Hissikuilun suoruus oli +/- 2 milliä. Se on jo niin hyvä suoritus, että siinä pitää olla tuotteenkin kunnossa. Vain todella mittatarkoilla harkoilla saavutetaan tuollainen lopputulos.