Ajankohtaista

Erittäin hyvä kivitalo – jollei suorastaan täydellinen

Moderni, massoittelultaan rauhallinen, arkkitehtuurillaan pirkkalalaiseen järvimaisemaan kauniisti istuva Lammi-kivitalo on vaikuttava näky. Uusi omakotitalo on sijoittunut niemen nokkaan kuin olisi seisonut paikallaan jo pitkään. Hanna ja Mika Niemen, jo nuorten aikuisten ikään ehtineiden tyttärien Karolinan, Kristinan ja Ann-Ninan sekä kissojen Hugon ja Ninnin autotalleineen noin 500-neliöinen kivitalokoti valmistui jouluksi 2015.

Lue koko artikkeli tästä linkistä

Kivitalo asiakkaan tarpeisiin

Hannan mukaan perheelle oli alusta asti selvää, että tällä kertaa rakennetaan kivitalo.

– Tämä on meille viides taloprojekti, mutta kivitaloa emme vielä olleet rakentaneet.

Lammi-kivitalokin oli selviö ja arkkitehti Sami Ekman löytyi tuttavan suosituksen kautta.

Hanna Niemi sanoo, että arkkitehti osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi. Onkin aivan ensiarvoisen tärkeää, että yhteistyö arkkitehdin ja asiakkaiden välillä sujuu tämän kaltaisessa hankkeessa mutkattomasti.

Talossa on seitsemän huonetta ja keittiö, mutta myös riittämiin vessoja, kylpy- ja pukeutumishuoneita ja erillinen viinihuonekin. Kaikkialla on merkille pantavaa tilan tuntua, avaruutta ja ilmavuutta.

Kivitalon edut esiin

Vieras kiinnittää ensimmäiseksi huomion hiljaisuuteen. Hanna painottaa, että sijainti on toki rauhallinen, mutta jykevän rakenteen ansiosta sisälle eivät kuuluisi äänet muutenkaan.

Kaiken kaikkiaan kivitalon ominaisuudet ovat osoittautuneet erinomaisiksi. Kivitalo on kesälläkin viileä ja pysyy talvella hyvin lämpimänä.

Hanna uskoo, että perheellä taitaa nyt olla asuttavanaan se loppuelämän koti. Tilaa riittää aikanaan myös mahdollisten lastenlasten temmeltää ja paikka on niin ihana, ettei erilliselle kesähuvilallekaan ole tarvetta.

– Olemme siis äärimmäisen tyytyväisiä!

Talo Niemi

Valmistumisvuosi: 2015

Kerrosala: 430 m2 + 50 m2

Bruttoala: 601 m2

Tilavuus: 2 531 m3

Kivitalotoimitus: Lammi-Kivitalot

Ulkoseinärakenne: LL500 lämpöharkko 500 mm, U-arvo 0,11

Suunnittelija: Arkkitehti SAFA Sami Ekman/Ekman Arkkitehdit Oy

Lämmitysmuoto: Maalämpö