Pientalot

Talo Niemi, Pirkkala

Unelmien koti suunniteltiin yhdessä arkkitehdin kanssa eikä rakennusprosessikaan tuottanut kokeneille rakennuttajille tuskaa.

Moderni, massoittelultaan rauhallinen, arkkitehtuurillaan pirkkalalaiseen järvimaisemaan kauniisti istuva Lammi-kivitalo on vaikuttava näky. Uusi omakotitalo on sijoittunut niemen nokkaan kuin olisi seisonut paikallaan jo pitkään.

Hanna ja Mika Niemen, jo nuorten aikuisten ikään ehtineiden tyttärien noin 500-neliöinen kivitalokoti valmistui jouluksi 2015. Hannan mukaan perheelle oli alusta asti selvää, että tällä kertaa rakennetaan kivitalo. – Tämä on meille viides taloprojekti, mutta kivitaloa emme vielä olleet rakentaneet.

Lammi-kivitalokin oli selviö ja arkkitehti Sami Ekman löytyi tuttavan suosituksen kautta. Hanna Niemi sanoo, että arkkitehti osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi. Talossa on seitsemän huonetta ja keittiö, mutta myös riittämiin vessoja, kylpy- ja pukeutumishuoneita ja erillinen viinihuonekin. Kaikkialla on merkille pantavaa tilan tuntua, avaruutta ja ilmavuutta.

Vieras kiinnittää ensimmäiseksi huomion hiljaisuuteen. Kaiken kaikkiaan kivitalon ominaisuudet ovat osoittautuneet erinomaisiksi. Kivitalo on kesälläkin viileä ja pysyy talvella hyvin lämpimänä.

Hanna uskoo, että perheellä taitaa nyt olla asuttavanaan se loppuelämän koti. Tilaa riittää aikanaan myös mahdollisten lastenlasten temmeltää ja paikka on niin ihana, ettei erilliselle kesähuvilallekaan ole tarvetta.

  • Valmistumisvuosi: 2015
  • Kerrosala: 430 m2 + 50 m2
  • Bruttoala: 601 m2
  • Tilavuus: 2 531 m3
  • Kivitalotoimitus: Lammi-Kivitalot
  • Ulkoseinärakenne: LL500 lämpöharkko 500 mm, U-arvo 0,11
  • Suunnittelija: Arkkitehti SAFA Sami Ekman/Ekman Arkkitehdit Oy