Ajankohtaista

Voksenhagen: kivinen idylli Holmenkollenilla

 

Norjan suurimman rakennuttaja- ja isännöintiyhtiön Obosin toteuttama Voksenhagen on ollut maan arvostetuimpia asuinalueita. Vuonna 2012 Osloon valmistunut Voksenhagen koostuu 50 rivitaloasunnosta. Ne on rakennettu Leca Isoblokk 35 -eristysharkoista.

Alue on erittäin vehreä ja jokaisella asunnolla on oma kattoterassinsa. Obosin omien sanojen mukaan alue on idylli Holmenkollenin juurella ja autoton paratiisi ulkoileville perheille, jotka haluavat asua lähellä koulua ja päiväkotia.

– Kivirakenteiset talot ovat terveellisiä, energiatehokkaita, paloturvallisia ja huoltovapaita. Juuri sitähän ihmiset haluavat. Rakennusmateriaalin valinta olikin tärkeä asia Voksenhagenin suunnittelussa, sanoo kiinteistönvälittäjä Hilde Larsen Menevse.

– Kivirakentaminen sopi jyrkkään maastoon paremmin kuin puurakentaminen. Halusimme taloille modernin ilmeen, mikä tarkoitti suoria linjoja ja teräviä kulmia. Nekin oli helpompi toteuttaa kivirakenteena, kertoo hankkeen kehittäjä Hans Dahl.

– Kiinteistömarkkinoilla on kysyntää kivitaloille. Ostajat ovat kiinnostuneita paloturvallisuudesta tiuhaan rakennetuilla alueilla sekä talojen helposta ylläpidosta. Tämä on tärkeää erityisesti lapsiperheille. Kivirakenne hyödyttää myös asuntojen uudelleenmyyntiä aikanaan.

Aiheesta laajempi artikkeli kuvineen syksyllä ilmestyvässä Kivestä Muuraamalla -lehdessä.

Vokshagenin asuinalue

  • Leca-harkoista rakennettu rivitaloalue, 50 asuntoa
  • Rakennusaika 2011–2012
  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb AS, Kari Nissen Brodtkorb, vastaava arkkitehti Jeanette Wikström
  • Rakennuttaja: OBOS Nye Hjem AS
  • Muuraustyöt: Mjøndalen mur og puss AS
  • Konsultointi: Multiconsult AS
  • Pääurakoitsija: Skanska Norge AS
  • Suunnittelukonsultointi: Sivilingeniørene Haug og Blom-Bakke AS v/ Richard Kjenslie Aas

Kuvat: nispe@datho.no