Ajankohtaista

Harkoista pienkerrostalo Porvoon henkeen

Porvoon keskustaan rakenteilla olevan As Oy Porvoon Aurinkorinteen rakennusmateriaaliksi valittiin harkko sen toimitusvarmuuden vuoksi. Laadusta taas kertoo se, että asuntojen kauppa on käynyt vilkkaasti.

Porvoon Linnankoskenkadulla kolmikerroksinen, 18 asunnon rakennus on jo harjakorkeudessa ja harkoista muurattu julkisivu odottaa rappaustaan.

Valuharkot olivat varma valinta rakennusmateriaaliksi.

– Harkkojen saatavuus on taattu eli rakentamaan pääsee heti, kun rakennuslupa astuu voimaan. Ei siinä kohtaa voi alkaa odottamaan elementtitoimituksia, jotka saattavat kestää kauankin, sanoo yrittäjä Kim Backman KBC Rakennus Oy:stä.

KBC Rakennus on tunnettu hyvästä laadustaan.

– Me haluamme rakentaa asuntoja, joihin tulevat asukkaat pääsevät itse vaikuttamaan. Joustavuus on tapamme toimia. Harkkorakentaminen sopii tähän periaatteeseen hyvin, sillä asiakkaat voivat tehdä suuriakin muutoksia rakentamisen loppuvaiheessa – sähkömuutoksiakin ihan viime tipassakin. Muutostyöt huomioon ottaen harkko- ja elementtirungon hinta on lähes sama, harkko voi olla jopa halvempi, Kim Backman toteaa.

Porvoon Aurinkorinteessä on kellari ja kolme asuinkerrosta.

Harkkojen toimittajaksi valikoitui Lakan Betoni Oy jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Kantavissa ulkoseinärakenteissa käytettiin Lakka EMH-400PRO grafit -eristemuottiharkkoa, joka edustaa Lakan uudistettua PRO-mallin järjestelmää.

Lue KM-lehden artikkeli täältä

Lue laajempi artikkeli Lakan sivuilta

Asunto Oy Porvoon Aurinkorinne, Linnankoskenkatu 44, Porvoo

  • Pienkerrostalo, 4 kerrosta: 1 maanalainen kerros ja 3 maanpäällistä kerrosta
  • Rakennuttaja: M2 Yhtiöt Oy
  • Pääurakoitsija: KBC Rakennus Oy
  • Arkkitehtisuunnittelu: arkkitehti Matti Valkeavirta, T:mi Rakennusarkkitehti Taina Valkeavirta
  • Rakennesuunnittelu: Expecon Oy
  • Runkorakenne: Lakka EMH-400PRO grafit -eristemuottiharkko
  • Julkisivu: osin rapattu, osin puuta
  • Rakennusaika: 10/17–4/19

Pienkerrostalon rakennusmateriaaliksi valittiin harkko. Yhtenä perusteena oli se, että harkkojen saatavuus on taattu eli rakentamaan pääsee heti, kun rakennuslupa astuu voimaan. Työmaalla ollaankin tyytyväisiä: vasemmalta yrittäjä Kim Backman KBC Rakennus Oy:stä, Lakan aluemyyntipäällikkö Jani Pietilä sekä vastaava työnjohtaja Mathias Backman KBC Rakennus Oy:stä.