Ajankohtaista

Tiileri vie takkoja Japaniin

Japanilaiset arvostavat suomalaista arkkitehtuuria, designia ja kulttuuria. Nyt sikäläisille markkinoille on vedetty myös varaavat tiilitakat.

– Noin vuosi sitten japanilainen jälleenmyyjä otti yhteyttä selailtuaan esitteitämme. Keskustelimme, onko takkojen vienti Japaniin mahdollista ja kartoitimme markkinoita. Aktiivinen jälleenmyyjä oli todella tärkeä lenkki asioiden edistämisessä Japanissa, myynti- ja markkinointijohtaja Jari Seppälä Tiileri Oy:stä kertoo.

Seppälän mukaan aluksi käännös- ja selvitystyötä oli kohtuullisen runsaasti.

– Se oli kuitenkin järkevää tehdä, sillä se palvelee koko vientiä. Tarkkoja tuoteselosteita tarvittiin, koska vastaavia tuotteita ei ole Japanin markkinoille aiemmin tuotu.

Tiilerin takkoja myydään Japanissa erikoisliikkeissä, jotka myyvät muitakin tulisijoja. Ensimmäiset takat on jo rahdattu konteissa perille – täysissä konteissa rahtimaksu pysyy kohtuullisena.

– Suomalainen tiilitakka soveltuu sikäläisiin säädöksiin toistaiseksi hyvin, koska CE-merkinnän myötä tietyt arvot on testattu. Japanilaiset ovat selkeästi suomalaisia enemmän kiinnostuneita esimerkiksi lämmönluovutuksesta, päästöistä sekä hyötysuhteesta.

Tiileri vie Japanin markkinoille laajasta valikoimastaan vain tiettyjä takkoja ja takkaleivinuuneja. Kaikki tuotteet ovat varaavia, koska se on japanilaisille tärkein ominaisuus.

Juttu Kivestä Muuraamalla -lehdessä