Ajankohtaista

Varaavien takkojen muurausohjeet päivitetty

Uuteen pientaloon halutaan lähes poikkeuksetta myös yksi tai useampi tulisija. Tulisija on perinteikäs ja kaunis kodin sydän, joka on samalla nykyaikaisesta teknologiasta täysin riippumaton lämmönlähde. Lämmitykseen tarvitaan vain kuivaa puuta ja tulitikut. Hyvässä tulisijassa jo polttamalla pesällisen tai parin puita saa riittävän peruslämmön taloon pitkäksikin aikaa.

Kuorellinen tiilitulisija on kehitetty vastaamaan nykyaikaisen pientalon lämmöntarvetta. Sen matala pintalämpötila takaa pitkän ja tasaisen lämmönluovutuksen. Tulisija tarjoaa myös elämyksiä ja tunnelmaa.

Takan lämmittämisestä syntyy ympäristöä eri tavalla kuormittavia päästöjä. Niiden muodostumiseen vaikuttavat polttoaineen ominaisuudet, polttoaineen määrä/aikayksikkö, paloilman määrä ja sekoittuminen, tulisijan rakenne ja palamisen hallinta. Tulisijan tunteminen ja palamisen perusasioiden ymmärtäminen vaikuttavat ratkaisevasti siihen, miten tehokkaasti ja puhtaasti puilla lämmittäminen onnistuu.

Palotilaa ja paloilman syöttöä parannettu

Tulisijan polton pienhiukkaspäästöjen vähennyskeinot ovat melko yksinkertaisia tulisijojen parannuskeinoja: ne saavutetaan palotilan suunnittelulla ja paloilman syötön suunnittelulla.

Uusituissa ohjeissa takkojen palotila on suunniteltu niin, että palaminen tapahtuu lähes täydellisesti. Ohjeisiin on myös lisätty ratkaisut korvausilman tuomiseksi palotilaan siten, että paloilmaa on tarpeeksi saatavilla.

Lue uudistetut ohjeet täältä