Kerrostalot

Ratinanranta, Tampere

Ratinanrannan kerrostaloalue sijaitsee Pyhäjärven rannalla, lähes Tampereen ydinkeskustassa. Se kuuluu Ratinan alueeseen, jota on kehitetty osana Tampereen keskustaa.

Alueen toteuttamisesta järjestettiin ideakilpailu vuosituhannen vaihteessa. Kaupunginhallitus hyväksyi vuonna 2004 yleissuunnitelman, jonka pohjalta laadittiin Ratinan etelärannan asemakaava.

Ratinan aluetta on suunniteltu ja toteutettu kaupungin eri yksiköiden yhteistyössä Ratina-projektin johdolla. Hyvä yhteistyö on jatkunut myös alueen rakentajien kesken.

Lopputuloksena onkin onnistunut kaavoitus. Ratinanranta on tyylikäs ja yhtenäinen kokonaisuus, jossa perinteinen puhtaaksimuurattu tiilijulkisivu sopeutuu hienosti järvimaisemaan.

Ratinanrannan suunnittelussa ja toteutuksessa vaalittiin laatua. Tontinluovutuskilpailukin tehtiin laatukilpailuna, joka oli vasta toinen laatuaan Tampereella. Kilpailuun saatiin ehdotukset 14 rakennusliikkeeltä, joista alueen rakentajiksi valikoituivat Skanska, YIT ja Hartela.

Ratinanranta on saanut julkista kiitosta. Vuoden 2011 Kestävä Kivitalo -palkinto myönnettiin Ratinanrannalle nimenomaan tunnustuksena kaupungin kehitys- ja kaavoitustyöstä alueen suunnittelussa ja toteutuksen ohjauksessa.

  • Sijainti: Tampere
  • Suunnittelija: Suunniteltu ja toteutettu kaupungin eri yksiköiden yhteistyössä Ratina-projektin johdolla
  • Ratinanrannalle on myönnetty Kestävä Kivitalo -palkinto 2011