Kerrostalot

As Oy Helsingin Varjakka

As Oy Helsingin Varjakka valmistui tammikuussa 2019 Tankovainiolle, josta on rakentumassa aivan uusi asuinalue Vartiokylän viereen.

Hanke on osa Helsinki Kerrostalo -projektia, jossa kehitetään kohtuuhintaista asumista ja myös täydennysrakentamiseen soveltuvaa talotyyppiä. Rakennukset ovat paikalla muurattuja kivitaloja. Harkkorakenteella saadaan saumaton ja käsin tehty hieno rappauspinta. As Oy Helsingin Varjakassa on käytetty valkoisen lisäksi vaaleaa punaruskeaa.

Taloyhtiö koostuu nelikerroksisesta kerrostalosta sekä luhtityyppisestä ratkaisusta, jossa on pientaloasuntoja kahdessa kerroksessa.

Kerrostalon asuntopohjat ovat toimivia ja osittain muuntojoustavia. Kerrostalon 2.–4. kerroksen päädyssä olevat 24 m2 yksiöt ovat muutettavissa 48 m2 kaksioiksi. Osassa ensimmäisen kerroksen yksiöistä on käynti pihalle.

Kerrostalon sydän on porrastupa, joka on asukkaiden yhteinen olohuone. Tuvasta on suora yhteys porrashuoneisiin ja pihan leikki- ja oleskelupaikkoihin. Tuvan yhteydessä on saunaosasto. Kaikissa asunnoissa on parveke tai suora yhteys pihalle. Kaksikerroksisessa, rivitalomaisessa pientalossa kaikki asunnot yhdessä tasossa ja kaikista asunnoista on suora käynti pihalle. Alakerran asunnoissa on takaovi suoraan pihalle ja yläkerran asunnoissa on tilava parveke

As Oy Helsingin Varjakka, Tankomäenkatu 10, Helsinki

  • Rakennuttaja: Basso Building Systems Oy
  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäki Oy
  • Rakennesuunnittelu:
  • Nelikerroksinen kerrostalo ja kaksikerroksinen, rivitalomainen pientalo
  • Asuntoja yhteensä 68, huonekoot 24–70,5 m2
  • Runkorakenne: kantava runko harkkorakenteinen ja välipohjat ontelolaattaa
  • Julkisivu: pääosin rapattu
  • Rakennusaika: 9/2017–1/2019
  • Rahoitusmuoto: Puoli-Hitas