Yksityinen: Harkot ammattirakentamisessa

Harkko, urakoitsijan pelastaja

Porin Korjausrakennus Oy:n harkkorakenteinen, 11 asunnon pienkerrostalo valmistui vuonna 2016. Rakennustapaa ei tarvinnut kauan miettiä. Koko kerrostalo valettiin alusta loppuun eristeharkoista. Valuharkkorakentaminen elementtien sijaan oli oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto. 

– Uudisrakennuksen yhteydessä on vanha omakotitalo, jonka olemme aiemmin peruskorjanneet seitsemäksi asunnoksi. Työmaa oli ahdas myös tiiviisti rakennetun puutaloalueen vuoksi. Työmaalla pystyimme nostelemaan harkkoja käsin, eivätkä isot koneet häirinneet toisen talon asukkaita, kertoo Porin Korjausrakennus Oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Perttula.

Perttula kääntyi Lakan Betonin puoleen tilatessaan harkkoja. Projektiin hyvin sopivien harkkojen lisäksi on myös logistiikan ja ajansäästön kannalta huomattava etu, että samalta toimittajalta saa tilattua enemmän kuin yhtä materiaalia.

– Se, että saamme samalta yritykseltä muitakin materiaaleja, kuten pihakivet ja rappaustuotteet, helpottaa tekemistä. Säästämme kuljetuskustannuksissa ja asiointi on helppoa tutuksi tulleen ihmisen kanssa.

Normaalisti julkisivuna olisi ollut rapattu kivipinta, mikä olisi merkinnyt melkoista helpotusta huoltokustannuksiin. Mutta koska kiinteistö sijaitsee puutaloalueella, saneli asemakaava ulkoverhoukseksi puun. 

Kaikki
Harkot
Lisää artikkeleita