Yksityinen: Harkot ammattirakentamisessa

Hyvä harkkokonsepti lähti heti lentoon

Basso Building Systemsille valmistui vuonna 2017 Sipooseen kolme kolmikerroksista luhtitaloa. Asuntoja niissä on yhteensä  96. 

Kokemukset osoittivat heti, että harkoista voidaan rakentaa laadukkaita kerrostaloja ammattimaisesti toteutettuna hyvin kustannustehokkaasti. Harkkorakentamisen edut jopa korostuvat matalassa kerrostalorakentamisessa. 

Heti Sipoon kohteen jälkeen lähti rakenteille Espoon Pellaksessa 140 asunnon harkkokerrostalo ja suunnitteilla on lukuisia kohteita pääkaupunkiseudulle.

– Suunnittelu- ja tuotantokonseptimme osoittaa, että harkoista muurattavassa kerrostalossa kokonaiskustannukset eivät ole ainakaan suuremmat kuin elementtirakentamisessa. Harkkorakentaminen tarjoaa paljon enemmän joustavuutta esimerkiksi työmaalla tehtäville muutoksille, joita rakentamisessa tahtoo aina tulla, toimitusjohtaja Markus Wirtanen sanoo.

– Polyuretaanilla lämmöneristetyt Leca-harkot ovat äärimmäisen joustavia modulaarisia valmisosia, joista voidaan rakentaa laadukas, energiatehokas ja kosteusteknisesti turvallinen talo kustannustehokkaasti, onpa kyse sitten pien-, rivi- tai kerrostalosta.

Hankkeissaan Basso toimii pääosin perustajaurakoitsijana.

Kaikki
Harkot
Lisää artikkeleita