Yksityinen: Harkot ammattirakentamisessa

Ryhmä ja harkko tekivät toiveista totta

Kun Helsingin Etelä-Haagasta ei löytynyt kohtuuhinnalla suurta perheasuntoa, Nuottokarien viisihenkinen perhe rakennutti toiveidensa kodin yhdessä viiden muun lapsiperheen kanssa ryhmärakennuttamalla. 

Kevytsoraharkoista rakennettu rapattu talo istuu kauniisti kaupunkimaisen ja puistomaisen ympäristön parhaat puolet yhdistävälle perinteikkäälle asuinalueelle.

Maria ja Jaakko Nuottokari ovat kolmen lapsensa kanssa asuneet toukokuusta 2017 lähtien juuri heidän tarpeisiinsa suunnitellussa 102 neliön uudessa valoisassa kodissa pienkerrostalossa, jonka he rakennuttivat yhdessä viiden muun lapsiperheen kanssa. 

– Ryhmärakennuttaminen tarjosi meille käytännössä ainoan mahdollisuuden toteuttaa asumistoiveemme, Jaakko Nuottokari sanoo.

Maria Nuottokarin mukaan parasta ryhmärakennuttamishankkeessa on ollut yhteisöllisyys.

Asumiskustannukset pysyivät sekä talotekniikaltaan että rakenteiltaan energiatehokkaassa pienkerrostalossa kohtuullisina. Talo on rakennettu Leca-lämpöharkoista, joissa on lämmöneristeenä markkinoiden tehokkainta polyuretaanieristettä.

Jaakko Nuottokarin mukaan talon runkomateriaaliksi harkittiin kevytsoraharkkojen lisäksi terästä, puuta ja betonielementtejä.

– Harkkorakentaminen sopii tälle alueelle ja se mahdollisti hankkeen nopean käynnistyksen ja toteutuksen verrattuna vaikkapa elementtirakentamiseen. 

Kaikki
Harkot
Lisää artikkeleita