Yksityinen: Harkot ammattirakentamisessa

Runko nousi kolmessa kuukaudessa

Harkkorakentaminen soveltuu hyvin myös pienkerrostaloja korkeampiin asuinrakennuksiin. Viisikerroksisen Asunto Oy Lohjan Liljankukan runko nousi kolmessa kuukaudessa kesällä 2019.

– Kiitos Lammin Kuorikivi -valueristeharkon, joka on todellinen vaihtoehto elementtirakentamiselle. Aikatauluun laitettiin kova tavoite, mutta se piti. Elementeillä ei olisi nopeampaan tahtiin päästy, kivirakentaja Petri Lilja sanoo.

Rakennus sijaitsee valmiin kaupunkirakenteen keskellä, vilkkaasti liikennöidyn kadun varressa paikallista Prisman liikekiinteistöä vastapäätä.
– Harkkorakentamisen yhtenä etuna on se, että harkkoja on sekä helppo tuoda työmaalle että käsitellä rakennuksella. Hiab-autoilla harkot nostettiin suoraan holveille ja siellä pumppukärryillä eteenpäin.
– Rakennusmateriaaleja ei siis tarvinnut välivarastoida työmaalla, joten ei tarvittu varastointitilaa eikä tullut varastointikustannuksia. Elementtien kanssa olisi ollut aivan toisin – eivätkä ne olisi tälle työmaalle mahtuneetkaan, Petri Lilja sanoo.

Kaikki
Harkot
Lisää artikkeleita