Tietoa kivitalosta

Tuotteiden valmistus

Tuotteiden valmistus

Mistä ja miten tuotteet valmistetaan?

Poltetun tiilen

pääraaka-aineita ovat savi ja hiekka. Massaan lisätään yleensä sahanpurua, joka antaa tiilelle poltettaessa huokoisen rakenteen. Tiiliaihiot kuivatetaan ja sen jälkeen poltetaan tunneliuunissa 1 000 – 1 100 asteen lämpötilassa.

Kalkkihiekkatiilet ja -harkot

valmistetaan poltetun kalkin, kvartsipitoisen hiekan ja veden seoksesta. Seoksesta puristetaan korkean paineen avulla mittatarkat tiiliraakileet. Lopullisen lujuutensa tiilet saavat autoklaavissa, jossa on korkea höyrynpaine ja lämpötila 160 – 200°C.

Kevytsoraharkot

valmistetaan kevytsorasta, sementistä ja vedestä. Lisäksi niihin voidaan käyttää luonnonkiviainesta, erilaisia lisäaineita ja hienorakenteista täyteainetta esimerkiksi lentotuhkaa. Kevytsora on paisutettua savea, jota tehdään polttamalla savea pyörivässä uunissa yli 1 100 asteen lämpötilassa.

Betoniharkkojen

ympäristöpäästöistä merkittävimmän osan muodostaa sementin polttamisessa käytettävän energian päästöt sekä sementin raaka-aineena käytetyn kalkkikiven luovuttama hiilidioksidi.

Eristeharkkojen

lämmöneristeenä käytetään joko paisutettua polystyreeniä (EPS), tai polyuretaania (PU). polystyreeniin voidaan lisätä esimerkiksi grafiittia parantamaan eristysominaisuuksia entisestään.